Sommar!!

 
Tjo! Ville bara meddela att nu i semestertider så uppdateras inte bloggen! Så ha en trevlig sommar alla :D 

Kommentarer
Postat av: Lollo

Hej,

jag börjar till hösten mitt sista år på biomedicinska analytikerprogrammet, stormtrivs =).

Jag har en fråga jag har funderat på under sommaren. Vet att du inte uppdaterar i bloggen under semestertiden, men tänkte jag kunde chansa ändå.

På en vårdcentral - laboratoriet arbetar ex. undersköterskor och en-två biomedicinska analytiker, i min hemkommun. Vad är skillnaden på en BMA:s och en undersköterskas arbetsuppgifter och ansvarsområden på en vårdcentral? Jag har uppfattat det som att man gör exakt samma sak, men det kan vara en missuppfattning, känns konstigt att man får göra samma sak med tanke på utbildningen? I övrigt, är det en trevlig och stimulerande miljö att arbeta i?

Min sista fråga är gällande mikrobiologiska området, vet du/har du hört om det finns möjligheter att gå framåt, kunna boosta sin lön och sina ansvarsområden hos bakteriologen om man vidareutbildar sig, ex. läser ett år till inriktat på mikrobiologi?

Tack för en super duper dunder trevlig blogg, hoppas att du kikar in i sommar och snappar upp mina frågor ;)!

Svar: Hej Lollo! Härligt att du som jag stormtrivs med BMA-programmet :)Men till din fråga, som jag kanske inte är rätt person att svara på eftersom jag inte jobbar/har jobbat på en vårdcentral, men av det jag har hört så verkar det som att en udersköterska och en BMA gör samma sak. Dock ansvarar BMA för instrumenten så om de krånglar så ska de kunna vända sig till BMA. Om det är en trevlig och stimulerande miljö att arbeta i vet jag inte men det är ett jobb med mycket patientkontakt (vilket inte många andra BMA-jobb gör).

När det gäller det mikrobiologiska området så visst kan man öka sin lön om man visar framfötterna, dock kan det gå segt emellanåt....... Jag har även hört att BMA som jobbar på mikrobiologen tjänar mindre än de som jobbar på patologen och kemlab.... Tror faktiskt inte man tjänar så mkt mer på att vidareutbilda sig tragiskt nog, har hört att de som gör det tjänar bara typ några hundralappar mer.

Tack för att du gillar min blogg :)
Stephanie

2013-07-10 @ 14:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0