Rutinarbete?

Hallo kära bakterievänner!! Nu har semestern tagit slut och man har kommit tillbaka till jobbet igen. Vad passar då inte bättre än att uppdatera sina läsare litegranna om vad som händer på jobbet!! :) Vi ska ju snart få en supercool utodlingsrobot från Qiestra och detta företag är idag på besök hos oss för att kolla in omgivningarna och framförallt det rum som roboten ska stå i. Egentligen skulle roboten komma i september men har blivit framskjutet (som det alltid blir ju ;)) i ett x antal veckor. Men sen när den kommer så behöver vi inte sätta några prover (ja förutom sputumproverna) och den kan även sätta direktresplattor! (kan dock inte pricka plattorna än med antibiotika men en sådan modul ska komma!) Så det blir skoj när den kommer :)

Sen så var det ju MALDI-TOFen som vi håller på med. Valideringen är i princip klar nu och snart ska vi i Västra Götalandsregionen träffas och diskutera resultaten av valideringen. Bra att tre mikrobiologiska lab samverkar är ju att vi kan dela upp arbetet på alla tre. Valideringen går alltså snabbare och effektivare :)

Ja sen så ska ju urin och faeces slås sig samman i samma rum eftersom provsättningsroboten kommer snart. Så i veckan har det varit mycket möblerande och mycket besök av hantverkare som kommit med sina kablar och instrument. Ja som ni hör så är det mycket på gång här i mikrobiologen på SÄS! Spännande :)

Avslutningsvis så bjuder jag på en bakterie (eftersom jag vet att det är det ni egentligen vill läsa om ;)). Igår hittade jag en pseudomonas som var BRUN på resistensplattan. De brukar ju egentligen ge upphov till en grön färg men det finns ju alltid undantag som alltid. Typade den med MALDIn som sa att det var en P. putida!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni blir inte arbeslösa då när det kommer robotor i stället? Risken finns!

Svar: Det risken finns ju såklart alltid men vi har ju några som ska gå i pension och dessa ersätts inte. Så så verkar det lösas i början. Men vi får väl se vad framtiden utvisas :)
Stephanie

2012-08-30 @ 12:16:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0